Doel bereiken? Gewoon beginnen!

In de vorige blogs heb ik je meegenomen in doelen, grootse doelen zelfs. Focus en doorzetten zijn woorden die bij het bereiken van doelen horen.

Klinkt allemaal mooi hè? Maar…. hoor ik je denken. Ik heb mijn werk, mijn sporten of andere hobby’s die tijd kosten. Ik heb kleine kinderen. Altijd vragen die aandacht van me. Ik moet ook tot rust komen. Uit gaan, naar de film, theater. En zo kunnen we nog wel doorgaan. Maar voor iedereen geldt, er zit 24 uur in een een dag. Met een uurtje vroeger opstaan, of andere prioriteiten is tijd vrij te maken. Even wat minder op de telefoon de social media bekijken, wat minder tik-tok filmpjes kijken. De tijd die je hiermee bespaart kun je besteden aan het werken aan je doelen. En bedenk: elke dag een uurtje aan je doelen werken is toch 7 uur in de week. Dus bijna een werkdag. Als je echt wilt, kun je die tijd echt vrijmaken.

Urgentie, hoe graag wil je iets bereiken

Het valt en staat met je doel en hoe graag je dat wilt halen. Als je andere dingen voor laat gaan, hebben die dus een hogere prioriteit dan jouw doel(en). Dan mag je je dus echt gaan afvragen of je je doelen wel echt wilt bereiken. En zijn de punten die ik opnoemde excuses om niet bezit te hoeven met je doelen. Een excuus staat je doel alleen maar in de weg. Kortom, er is geen reden om gewoon beginnen.

Het is immers lastig om buiten je comfortzone te treden. Iets doen wat je nog nooit gedaan hebt. En ik weet het, moeilijke dingen stel je dan als eerste uit.

Samenvattend: geen excuses en ga aan de slag met je doelen. Daar kun je nu al mee bezig. Ga nu dus aan de slag.