Doelen en persoonlijke groei

In eerdere blogs heb ik het al gehad over het stellen van doelen. Mocht je deze gemist hebben, lees ze dan nog even door. 

Doelen stellen is een middel om te groeien. Iets te bereiken. Dat kan iets materieels zijn, maar het kan ook persoonlijke groei zijn. Over dit laatste wil ik het in deze blog hebben.

Persoonlijke groei

Waar hebben we het eigenlijk over als we het over persoonlijke groei hebben. Daar zijn heel ingewikkelde blogs over te schrijven. In het kort komt het er op neer dat je als persoon ook wilt groeien. Meer kunnen. Andere dingen kunnen en durven doen. Nee, en dan niet gelijk parachute springen of zo. Maar het kunnen kleine dingen zijn. Beter worden in je hobby of een nieuwe hobby. Een cursus volgen over iets heel nieuws.

Of in je werk. Een presentatie waar je normaal gesproken liever op de achtergrond blijft. Of een cursus om iets nieuws in je vakgebied te leren. Kortom nieuwsgierig zijn naar dingen die buiten je comfortzone liggen. Iets waar je misschien altijd van gedroomd had om te doen. Kijk eens rond, probeer eens wat. Is het leuk en interessant kun je er mee verder gaan. Is het niets, dan weet je het ook. Elke ervaring is iets waar je van leert. Dit is persoonlijke groei. Niet blijven hangen in de dingen die je altijd doet. Maar gewoon eens iets heel anders doen.

In de volgende blog ga ik hier dieper op in.

Mocht je in de tussentijd meer over dit onderwerp willen weten, aarzel niet om contact met me op te nemen.