Zo stel je de juiste doelen

In het vorige blog heb ik je meegenomen in de noodzaak van het stellen van doelen. Voorkom dat je doelloos door het leven raast.

In de natuur is alles gericht op groeien. Een boom blijft groeien, wanneer deze stopt met groeien gaat de boom dood. Dat geldt voor alle planten. En fysiek geldt het ook voor dieren.

De Mind

De mens onderscheid zich van dieren met onze gedachten, onze mind. We kunnen ons dingen voorstellen, verbeelden. Om nu weer op de vakantie terug te komen. We kunnen ons al verbeelden hoe het er op de bestemming uit zal zien. Hoe we ons gaan voelen, wat we gaan doen. Kortom, je maakt het ideale plaatje van de vakantie al in je hoofd. Dit heet visualiseren. Verder kunnen we verstandelijk nadenken wat we wel of niet kunnen doen. Heb je hoogtevrees, zul je de hoogtes niet op gaan zoeken. Hou je niet van wandelen, zul je geen lange wandeltochten voorstellen.

Dat is zijn de zaken die ons als mens uniek maken. Dat kunnen we ook gebruiken in ons leven.

Je stelt al wel doelen

Op kleine schaal heb je dat natuurlijk wel gedaan. De inrichting van je huis bijvoorbeeld. Je stelt je voor hoe die ene bank ik je huis zal passen. Niet alleen wat formaat betreft, maar ook wat kleur. En misschien moet je nog wat aanpassen in huis. Een muur verven, ander tafeltje of een andere lamp. Herkenbaar. En het werkt hè?

Je ziet het, doelen stellen is niet echt moeilijk. En je weet eigenlijk ook al wel hoe je doelen stelt. Als je eenmaal een doel hebt, kun je in stappen naar je einddoel werken.

Het stellen van doelen kun je op meer zaken in je leven toepassen. Eigenlijk alles wat je wilt bereiken. Persoonlijke groei is hier een goed voorbeeld. In de volgende blogs ga ik verder op persoonlijke groei in. Hoe kun je zelf groeien en hoe zet je dat zakelijk en/ of privé in.

Ben je benieuwd geworden, kom af en toe kijken naar de volgende blogs.

Ben je door mijn blogs in deze materie geïnteresseerd geraakt en wil je er meer van weten. Neem dan contact met me op. Wie weet kan ik je verder helpen door middel van een 1:1 coachingstraject. 
Uiteraard kan ik ook groepen helpen, bijvoorbeeld in de vorm van een workshop.

Nieuwsgierig geworden, neem dan contact met me op. Kijk voor de contactgegevens op de contact pagina.