Persoonlijke groei en doelen door middel van focus

Doelen

In de vorige blogs heb ik het gehad over doelen stellen. Waarom stel je doelen? Doelen stel je bewust en soms i=ook onbewust.
Doelen stel je om iets te bereiken. Dit kan iets kleins zijn of natuurlijk een groter doel. Zeg maar een bestemming. Net als je een bestemming in de navigatie van je auto invoert om ergens te komen.

Om persoonlijk te groeien zul je daarom een doel moeten stellen. Stel een doel die groter is dan je nu voor mogelijk zou houden. Met een klein doel blijf je klein. Een groot doel stelt je in staat om grootse dingen te bereiken. 

En dan heb je dat grote doel gesteld. Een huis, een nieuwe baan, een eigen bedrijf, veel omzet voor je eigen bedrijf. Bedenk het maar. Alles is mogelijk. Het mag best een doel zijn wat onrealistisch lijkt. Als je het maar echt wilt bereiken!

Wat je nu moet doen is dat doel diep  je gedachten brengen. Bedenk hoe het voelt als je je doel bereikt hebt. Ga eens kijken bij de auto die je hebben wilt, bij een huis als je wilt hebben. Neem stappen om er gevoel bij te krijgen. Geloof erin en ga ervoor.

Het moet een onderdeel van je worden. 

Een methode is ook om een vision board te maken. Zoek afbeeldingen op en maak het allemaal tastbaar. Hang je vision board op een plek die je vaak ziet. Je kunt het ook als achtergrond van je telefoon, tablet of computer zetten. 

Op deze manier wordt het doel een onderdeel van jezelf. Mogelijkheden om je doel te bereiken zie je vanzelf. Een toevallig artikel of blow wat je leest. Iemand die een opmerking maakt kan je triggeren om een manier te vinden om je doel te bereiken.

Focus

Vergelijk het als je onderweg bent. Denk eens aan een bepaald type auto of een bepaalde kleur auto. En let onderweg op. Dan valt het pas op hoe vaak je zo’n auto ziet.

Zo is het ook met doelen, wanneer je er op gefocust bent, zie je allerlei mogelijkheden langs komen.

Tip, probeer bovenstaande eens. Valt het op? Zo werkt het met alles.

Alles wat je aandacht geeft, groeit